Jouw Omgeving stelt waardevolle content van Kristalmodules beschikbaar

JOxRivierduinen
"Het is mooi om vanuit mijn ervaring in werken met deze modules bij te kunnen dragen aan het digitaliseren en moderniseren van deze veel gebruikte behandelvormen, waardoor ze makkelijker inzetbaar zijn in verschillende settingen. De goede samenwerking met Jouw Omgeving en Trajectum in dit project is van groot belang geweest om dit te kunnen realiseren."

Tim Dries, ambulant psychiatrisch hulpverlener polikliniek Kristal

Jouw Omgeving, GGZ Rivierduinen en Trajectum slaan de handen ineen om effectieve behandelingen voor kwetsbare doelgroepen te digitaliseren. GGZ Rivierduinen heeft verschillende modules ontwikkeld voor de behandeling van mensen met psychiatrische problematiek en zwakbegaafdheid of een licht verstandelijke beperking.

Over het algemeen wordt aangenomen dat deze doelgroep drie tot vier maal zoveel kans hebben op het ontwikkelen van psychopathologie. De noodzaak voor effectieve behandelingen is dus groot. Om in deze behoefte te voorzien zijn enkele jaren geleden door behandelaren van GGZ Rivierduinen Polikliniek Kristal, met subsidie vanuit het NUTS-OHRA fonds, modules (werkboeken en handleidingen) ontwikkeld rondom de thema’s: emotieregulatie, zelfbeeld, depressie, paniek, OCS en sociale angst.

Ook is er een pre-CGT module ontwikkeld, waarin het verschil tussen gedachten, gevoelens en gedrag wordt uitgelegd en geoefend. Door het partnerschap tussen GGZ Rivierduinen en Jouw Omgeving kunnen deze werkboeken en handleidingen gedigitaliseerd aangeboden worden in ons platform. Jouw Omgeving werkt voor de digitalisering nauw samen met zorgprofessionals van GGZ Rivierduinen Polikliniek Kristal en Trajectum. De eerste online module (Controle over emoties) is ondertussen klaar voor ingebruikname. Een mooi aspect van deze online module is dat de handleiding voor de behandelaar geïntegreerd is in de online module van de cliënt, wat structuur en houvast geeft: de juiste informatie op de juiste plek.

We bedanken iedereen voor de fijne samenwerking tot nu! GGZ Rivierduinen Polikliniek Kristal voor het beschikbaar stellen en de reviewsessies en Trajectum voor de intensieve ondersteuning in de vertaling naar een online variant in Jouw Omgeving.

Interesse in de Kristalmodules?

Neem contact met ons op of laat hier je gegevens achter.