Versie 2020.23

Jouw Omgeving is Koppeltaal gereed!

Jouw Omgeving koppelt zoveel mogelijk op basis van standaarden die aansluiten op de vraag vanuit de markt. Koppeltaal is een generieke koppeling voor het uitwisselen van gegevens betreffende cliënten, zorgverleners, externen, het netwerk en activiteiten. Jouw Omgeving ondersteunt het synchroniseren van gebruikers vanuit het ECD, het starten van activiteiten vanuit het ECD en het inloggen vanuit externe software (zoals het ECD) in Jouw Omgeving.

In deze video wordt uitgelegd wat de meerwaarde is van Jouw Omgeving in combinatie met Koppeltaal.

Ondersteunt jouw ECD al Koppeltaal en ben je benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw organisatie? Neem dan direct contact op met je accountmanager, of ons verkoopteam via sales@jouwomgeving.nl

Aanpassen van de schermnaam

Vanuit de Profiel module kunnen gebruikers zelf hun schermnaam wijzigen. Dit is de naam die binnen Jouw Omgeving zichtbaar is voor andere gebruikers. Het wijzigen van de schermnaam kan er echter voor zorgen dat de zorgprofessional het overzicht over zijn of haar caseload verliest. Om deze reden hebben we het mogelijk gemaakt om deze optie organisatiebreed uit te zetten.

Wil je deze optie voor jouw organisatie uit laten zetten? Neem dan direct contact op met je accountmanager, of ons verkoopteam via sales@jouwomgeving.nl

Naamswijziging Kalender module

In de Kalender kan de cliënt op chronologische volgorde zien welke acties er in Jouw Omgeving gepland staan. Denk hierbij aan een invulmoment van een hulpmiddel of evenementen in de module Nieuwsgroepen. Op de tegel van de Kalender module werd voorheen de datum van de huidige dag getoond. Deze datum verandert echter steeds, wat verwarrend kan zijn voor de cliënt. Om deze reden is ervoor gekozen om de naam van de module te wijzigen naar ‘Kalender’, voor alle organisaties die de Kalender stand-alone gebruiken. 

Schermafbeelding 2021-01-05 om 12.05.43.png

Verbeteringen Personen module 

Er zijn een aantal verbeteringen doorgevoerd in de Personen module.

Filtering op basis van rollen en bijbehorend label
Voor de zorgprofessional (COUNSELOR en COUNSELOR_PLUS) is in de Personen module een optie toegevoegd om te kunnen filteren op zijn of haar rol en bijbehorend label ten opzichte van de cliënt. Middels deze nieuwe filter-optie kan de zorgprofessional nog gemakkelijker zoeken in zijn of haar totale caseload. Zo kan het in de praktijk voorkomen dat hij of zij ten opzichte van de ene cliënt een rol als Behandelaar heeft en ten opzichte van een andere cliënt als Wijkteamregisseur.

Schermafbeelding2020-11-26om10.34.44-9900000b6d028-99079e0a28028a3c.png

Verbetering permissies en zichtbaarheid

 • Uitnodigingen knop: voortaan wordt de uitnodigingen-knop niet langer getoond in Personen als deze functionaliteit voor jouw organisatie niet aan staat.
 • Uitleg pagina:  voortaan wordt alleen de uitleg getoond van functies die voor jouw organisatie aan staan. 

Nieuwe mogelijkheden in het bouwen van programma's 

In nauwe samenwerking met de zorgorganisatie en/of auteur kan Jouw Omgeving in een relatief kort tijdsbestek een behandelprogramma of protocol omzetten naar een toegankelijk, interactief en gebruiksvriendelijk online programma. De omzetting/inrichting van een online programma is altijd maatwerk, waarbij Jouw Omgeving de zorgorganisatie begeleidt in het gehele proces.

De Program Builder functionaliteit waarmee deze programma’s worden gebouwd bevat een veelzijdige, gestandaardiseerde set aan elementen om een programma op te bouwen en zodoende goed aan te laten sluiten bij de wensen en behoeftes van de organisatie. Deze elementen noemen we ook wel bouwstenen.

Uitbreiding bouwsteen "Interne link"
Voortaan is het, naast het sturen van een groepsbericht, mogelijk om rechtstreeks vanuit het programma tijd te schrijven in de Tijdschrijven module. Na het registreren van de tijd wordt de gebruiker automatisch teruggeleid naar het programma. 

Schermafbeelding2020-11-26om14.02.19-9900000000079-990a28079e04513c.png

Uitbreiding bouwsteen "Chatsessie" - hulpverlenerschat
Voortaan wordt de hulpverleners-chat automatisch, na zestig minuten, afgesloten. De reden hiervoor is dat het zodoende niet meer kan voorkomen dat de cliënt hulp zoekt bij een zorgprofessional die vergeten is de chat af te sluiten en niet meer bereikbaar is.

Benieuwd naar de mogelijkheden van het digitaliseren van content samen met Jouw Omgeving? Neem dan direct contact op met je accountmanager, of ons verkoopteam via sales@jouwomgeving.nl

Bugfixes

 • Program builder/interactief hulpmiddel: schuingedrukte tekst wordt weer goed opgeslagen
 • Program builder: de reactie mogelijkheid wordt weer getoond als je voor de eerste keer de pagina bezoekt
 • Krachtenwijzer: de download PDF in dossier toont weer enkel de relevante domeinen
 • Krachtenwijzer: bij het aanmaken van een nieuw concept vallen de toegang en de supplementen voor de ouder(s) weer netjes door
 • Oudertraining: de zelf toegevoegde opname kan weer worden gedownload 
 • Therapieland: modules worden weer gesynchroniseerd
 • Analytics: de detailpagina van de behandelaar is weer te openen
 • Analytics: de detailpagina van het bericht is weer te openen
 • Analytics: de detailpagina van de groep is weer te openen

Verbeteringen

 • Hulpmiddelenbibliotheek: er is een nieuw hulpmiddel toegevoegd:
  • ​Digidagbesteding.nl (website)
 • Profiel: schermnaam wordt voortaan met een hoofdletter getoond
 • Interactieve hulpmiddelen: de gebruiker krijgt voortaan onderstaande waarschuwing te zien als het hulpmiddel vroegtijdig wordt afgesloten
Schermafbeelding 2021-01-05 om 14.45.02.png