Versie 2021.13

Nieuw: Microsoft Teams integratie 

Er is een integratie met Microsoft Teams gerealiseerd vanuit de modules Chat en Kalender. Deze integratie is een uitbreiding van de communicatiemogelijkheden in het platform. 

Een Teams afspraak starten vanuit de Chat 
Zorgprofessionals kunnen direct vanuit de Chat een beeldbelafspraak aanmaken en delen met de gewenste personen uit zijn of haar netwerk. Dit kan zowel vanuit individuele chatgesprekken als groepschats. In het betreffende chatgesprek wordt dan een nieuw bericht aangemaakt met daarin een link naar Microsoft Teams. Zodra de deelnemer(s) op 'Deelnemen' klikken wordt de Microsoft Teams applicatie of webbrowser geopend in een nieuw tabblad. Bekijk onderstaande video voor een preview. 

Een Teams afspraak plannen vanuit de Kalender
​Zorgprofessionals kunnen ook vanuit de Kalender een nieuwe Teams afspraak plannen. Bij het plannen van deze afspraak moeten één of meerdere personen gekozen worden uit zijn of haar netwerk. Door het plaatsen van een vinkje bij 'Maak een link aan in Microsoft Teams' wordt direct een link aangemaakt voor een beeldbelafspraak in Microsoft Teams. Deelnemers ontvangen een update van de kalenderafspraak in hun Meldingen module en de afspraak komt automatisch in hun Kalender te staan. Vanuit de detailweergave kan de beeldbelafspraak worden geopend. Bekijk onderstaande video voor een preview.

Door de responsive lay-out van de Kalender en de Chat werkt de Microsoft Teams integratie ook vanuit de Jouw Omgeving app. Hiervoor moet wel de Microsoft Teams app gedownload zijn. Cliënten, ouders en externen kunnen zelf geen beeldbelafspraak aanmaken.

Geïnteresseerd in de Microsoft Teams integratie?
De Microsoft Teams integratie is een nieuwe additionele functionaliteit. Om gebruik te maken van deze integratie heeft jouw organisatie een Office365 licentie nodig. Als je meer wil weten over de mogelijkheden en de (inrichtings)benodigdheden neem dan contact op met je accountmanager (Robbert Slotman of Derek Read). Zij vertellen je er graag meer over. 

Doorontwikkeling: een gewone afspraak plannen vanuit de Kalender

Doordat het mogelijk is gemaakt om een Teams afspraak te plannen, is het voortaan ook mogelijk om een gewone afspraak te plannen vanuit de Kalender. Dit werkt op dezelfde manier als het plannen van een Teams afspraak (zonder optie om een link te maken in Microsoft Teams). Anders dan bij een Teams afspraak is het maken van een gewone afspraak beschikbaar voor alle rollen (cliënt, counselor, guardian en externe). Deze uitbreiding (setting) staat standaard uit. 

Wil je deze setting aan laten zetten voor jouw organisatie? Neem dan direct contact op met support via support@jouwomgeving.nl.

Toevoegingen Hulpmiddelenbibliotheek

De volgende video's zijn toegevoegd aan het algemene aanbod van de Hulpmiddelenbibliotheek (standaard uit):

Hulp nodig bij het aan- of uitzetten van hulpmiddelen? Neem dan direct contact op met support via support@jouwomgeving.nl en geef aan om welk(e) hulpmiddel(en) het gaat.

Bugfixes

  • Berichten: groepen zonder gekoppelde zorgprofessionals kunnen bij het opstellen van een groepsbericht door de cliënt niet meer geselecteerd worden