Versie 2024.02

Jouw Omgeving wordt continu doorontwikkeld, mede op basis van de ervaringen van onze gebruikers. De volgende aanpassingen en verbeteringen zijn vanaf nu op de productieomgeving te vinden.

Sommige functionaliteiten staan niet standaard aan en moeten in afstemming met jouw organisatie worden ingesteld. Heb je vragen of opmerkingen over deze release note? Stuur dan een mail naar info@jouwomgeving.nl.

Als verwant of externe een interactief hulpmiddelen van een gekoppelde cliënt invullen

Jouw Omgeving is in de kern ontworpen rondom een cliënt die zelf een actieve rol speelt in zijn/haar hulpverlening én binnen het platform. Uit de praktijk blijkt dat in veel gevallen niet de cliënt, maar het netwerk (bijvoorbeeld de ouders) gebruikmaken van Jouw Omgeving. In dit scenario ontbrak tot nu toe de mogelijkheid om als ouder/naaste een interactief hulpmiddel in te vullen namens het kind/de cliënt.

Het is vanaf nu mogelijk voor alle gebruikers met de rol ‘Guardian’ en ‘External’ om interactieve hulpmiddelen in te vullen die zijn ingezet voor de cliënt. Voorwaarde is wel dat deze persoon de rechten heeft om dat hulpmiddel te bereiken. In programma’s heb je hiervoor inzage- en bewerkrechten nodig op de pagina waar het hulpmiddel is ingezet. In het werkplan moet je hiervoor toegang hebben tot het doel en de actie van de cliënt voor wie het hulpmiddel is ingezet.

Om duidelijk te maken wie er een invulmoment heeft toegevoegd, tonen we bij ieder invulmoment ook de persoon die het heeft toegevoegd.

hulpmiddel invullen namens client
Divider.png

Visuele indicatie voor meer content in programma's

Op sommige pagina’s in onze programma’s was het soms niet duidelijk genoeg dat er onderaan de pagina extra tekst of vragen te vinden zijn. Dit zorgde ervoor dat vragen en tekst soms gemist werden. Om dit duidelijker te maken, hebben we een icoon, schaduw en scheidingslijn toegevoegd die samen aangeven dat je nog niet alle informatie op de pagina hebt gezien.

Indicatie meer content
Divider.png

Aanpassing in sortering rollen bij bericht schrijven

We hebben de sortering aangepast bij het versturen van een nieuw bericht in de berichtenmodule. Als hulpverlener zie je bij het zoeken nu eerst cliënten die voldoen aan jouw zoekopdracht, vervolgens het netwerk en daarna eventueel hulpverleners die betrokken zijn bij een cliënt waarop je zoekt. Dit voorkomt situaties waarin collega-hulpverleners met veel overlappende relaties, steeds eerst elkaar terugzien in de zoekresultaten.

Sortering bij schrijven bericht
Divider.png

Modules uit Karify beschikbaar in Jouw Omgeving

Nieuwe Karify modules

De volgende modules gericht op (jong)volwassenen zijn vanuit Karify overgezet naar Jouw Omgeving en per direct beschikbaar.

Positief logboek

De (jong)volwassenen bekijken een animatievideo over het bijhouden van een positief logboek. Ze worden aangemoedigd om dagelijks drie positieve ervaringen te registreren in het logboek. Daarnaast geven ze aan of ze een positieve ervaring hebben opgezocht en kunnen ze beschrijven wat ze dan hebben gedaan.

Minder piekeren

De (jong)volwassenen lezen wat piekeren inhoudt en onderzoeken hun eigen piekergedachten. Ook onderzoeken ze hun opvattingen over piekeren en oefenen ze met het uitdagen van deze opvattingen. Ze leren te onderscheiden welke problemen ze wel en niet kunnen oplossen, en bedenken passende oplossingen voor de problemen die ze kunnen oplossen. Tot slot gaan ze aan de slag met tips om piekeren te verminderen en oefenen ze met mindfulness het loslaten en accepteren van hun gedachten.

Omgaan met geld

De (jong)volwassenen brengen in kaart hoeveel stress ze ervaren over hun geldzaken, hoe ze omgaan met geld en wat ze graag willen veranderen. Ze onderzoeken hun maandelijkse inkomsten en uitgaven en leren welke uitgaven belangrijk zijn. Ze lezen over het sparen en lenen van geld en krijgen tips voor het besparen van geld. Ook leren ze wat ze kunnen doen als ze schulden hebben en hoe ze schulden kunnen voorkomen.

Slapen

De (jong)volwassenen leren hoe slaapproblemen ontstaan en hoe deze in stand worden gehouden. Ze onderzoeken welke klachten ze ervaren en welke factoren mogelijk een rol spelen bij het ontstaan van hun klachten. Ze houden een slaapdagboek bij en stellen persoonlijke doelen op. Ook gaan ze aan de slag met het verbeteren van hun slaaphygiëne, het verminderen van piekeren, oplossingsgericht denken en ontspannings- en ademhalingsoefeningen. Tot slot maken ze een plan om terugval te voorkomen en kunnen ze met een monitor blijven meten hoe het met ze gaat.

Wat je moet weten over cannabis

De (jong)volwassenen leren over cannabis en welke effecten en risico’s cannabisgebruik heeft op de korte en lange termijn. Ze starten met het dagelijks monitoren van hun eigen gebruik en wegen de voor- en nadelen van het gebruik af. Ze leren welke behandelingen geschikt zijn voor het veranderen van hun cannabisgebruik en gaan aan de slag met praktische tips die hen kunnen helpen om te minderen of stoppen met gebruiken.

Mindfulness

De (jong)volwassenen leren wat mindfulness is en wat het betekent om op de automatische piloot te leven. Ze oefenen met het bewust uitvoeren van routinematige activiteiten en evalueren hoe ze dit hebben ervaren. Daarnaast leren ze over verschillende mindfulnessoefeningen en onderzoeken ze welke oefeningen het beste bij hen passen. Ook leren ze wat de invloed is van hun gedachten, hoe ze op verschillende manieren tegen een situatie aan kunnen kijken en hoe ze gedachten los kunnen laten. Om hun voortgang te kunnen monitoren, vullen ze aan het begin en eind van de module een vragenlijst in.

Divider.png

Verbeterde Mirro-koppeling

De afgelopen periode hebben Jouw Omgeving en Mirro samengewerkt aan het verbeteren van de gezamenlijke koppeling. Mirro biedt een breed assortiment aan digitale zelfhulpmodules aan. Door de verbeterde koppeling hebben we in de hulpmiddelenbibliotheek nieuwe versies van bestaande modules toegevoegd en is het aanbod uitgebreid. De nieuwe modules hebben meerdere voordelen:

  • Ze zijn mobile-first ontworpen en werken optimaal op alle apparaten
  • Er is een mooi, nieuw design
  • De interactie werkt soepeler voor een betere gebruikerservaring

Bekijk meer informatie over de verschillen tussen de oude en vernieuwde modules.

Heb je interesse in het gebruiken van de zelfhulpmodules van Mirro in Jouw Omgeving? Neem dan contact op met je accountmanager.

Divider.png

Bugfixes & verbeteringen

  • De personenmodule is toegevoegd als snelkoppeling in de app.
  • We hebben een beveiligingsupdate doorgevoerd binnen onze berichtenmodule, daarmee voorkomen we dat gebruikers zonder relatie elkaar kunnen zien.
  • Eerder werden (onterecht) geen meldingen verstuurd als een hulpmiddel direct op het dashboard geplaatst was. De meldingen worden nu weer verstuurd.
  • In het overzicht van groepen binnen de rapportagemodule werden groepen mogelijk dubbel getoond, dit is opgelost.
  • Als je ingelogd was via een ‘Single Sign-On’ (SSO), kon je in het profiel niet goed een nieuw wachtwoord in combinatie met een tweestapsverificatie instellen. We hebben deze flow verbeterd.
  • In de beheeromgeving was de tweestapsverificatie mogelijk onterecht niet uit te zetten als hij niet verplicht was voor een gebruiker. Dit is opgelost.