Samen maken wij Jouw Omgeving

Welkom bij deze serie over Jouw Omgeving, het eHealthplatform dat is ontstaan vanuit de gedachte dat iedereen de regie moet hebben over zijn eigen gezondheid en welzijn. Hier vertellen we over de ontstaansgeschiedenis van het platform, en hoe we ons inzetten voor goede zorg en een gezonde samenleving.

Customer Success 2010

Samen maken wij Jouw Omgeving transparant

Jouw Omgeving faciliteert transparantie in de zorg. Sinds onze start in 2010 ontwerpen, bouwen en implementeren we ons platform vanuit de gedachte dat transparantie richting de cliënt voorop moet staan en eenvoudig moet worden geboden.

Tegenwoordig is gezondheidsinformatie gemakkelijk toegankelijk via internet en digitale platforms. Cliënten willen correcte en begrijpelijke informatie over hun zorgvraag, opties en mogelijke valkuilen. Dit geldt ook voor het netwerk van een cliënt als dit actief betrokken is. Denk aan situaties waar de cliënt een jong kind is of meervoudige beperkingen heeft.

Transparantie is hierbij essentieel. Dit stelt cliënten in staat om samen met hun zorgprofessional en verwanten weloverwogen keuzes over hun gezondheid en welzijn te maken. Keuzes die passen bij hun individuele behoeften en waarden. Dankzij transparantie zijn cliënten en/of hun netwerk betrokken bij het zorgproces, wat leidt tot hogere therapietrouw en betere gezondheidsresultaten.

Voor zorgprofessionals verbetert transparantie de kwaliteit van zorg. Door open te zijn over protocollen, beslissingen en behandelresultaten, werken zij vanuit vertrouwen samen met hun cliënten aan de therapeutische relatie. Transparante communicatie bevordert het inspelen op individuele behoeften. Hierdoor levert de zorgprofessional eenvoudig gepersonaliseerde zorg. Bovendien kunnen zorgverleners van elkaar leren en best practices delen.

Jouw Omgeving stelt alle gebruikers in staat om veilig gezondheidsinformatie te delen. We zijn NEN- en ISO-gecertificeerd, wat betekent dat onze technologie voldoet aan de strenge normen voor gegevensbeveiliging en privacy. We zijn daarbij transparant over hoe persoonlijke gegevens worden verzameld, gebruikt en beschermd. https://www.jouwomgeving.nl/veiligheid-en-privacy/

Kortom, transparantie bevordert vertrouwen, betrokkenheid en kwaliteit in de gezondheidszorg. Het helpt cliënten om goed geïnformeerd keuzes te maken over hun gezondheid en helpt zorgprofessionals om effectievere en gepersonaliseerde zorg te bieden.