Zorginhoudelijke modules

Alle onderstaande modules zijn vanuit Jouw Omgeving te volgen en inzetbaar tijdens de behandeling.

eigen-programma.png

Module op maat?

Met onze flexibele editor helpen we je graag om werkvormen en protocollen om te zetten in gebruiksvriendelijke en toegankelijke online modules. Neem contact op voor de mogelijkheden.

spacer.png
WWJK.png

Weet wat je kan

Weet wat je kan biedt een methode om met de cliënt en zijn naasten het gesprek aan te gaan over de beperking, hen te informeren en te adviseren.

adsmdg.png

Aan de slag met druk gedrag

Zelfhulp oudertraining voor ouders van kinderen (4 tot en met 12 jaar) die thuis regelmatig druk en opstandig gedrag laten zien en waarvoor ouders wel wat handvatten kunnen gebruiken.

spacer.png
bemoeipraat.png

Bemoeipraat

Hulpmiddel voor mensen met (L)VB en hun begeleider om in gesprek te gaan over bemoeizorg. Het helpt met nadenken over wanneer er sprake is van bemoeizorg en helpt begeleiders om bewust, zorgvuldig en terughoudend om te gaan met bemoeizorg

spacer.png
dappere-kat.png

Dappere Kat

Programma gericht op behandeling van kinderen en jongeren met angstklachten. Het is een behandeling gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), waarbij het de jongeren helpt om weer grip op hun gedachten en hun gevoel te krijgen.

spacer.png
doepressie.png

Doepressie

Programma gericht op de behandeling van jongeren van 14 tot 23 jaar die zich erg somber voelen of depressief zijn. Met het programma leer je grip te krijgen op je stemming.

spacer.png
ibs.png

Ik ben speciaal

Psycho-educatie voor kinderen en jongeren (10 tot 16 jaar) met autisme. Doel is dat de jongere leert dat autisme één van de vele eigenschappen is die hem of haar tot een unieke en speciale persoon maakt.

spacer.png
lief-lijf-en-leven.png

Lief, lijf & leven

In het voorlichtingsprogramma ‘Lief, Lijf & Leven’ worden op een heel gestructureerde manier vele facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. Lief, Lijf en Leven is speciaal bedoeld voor kwetsbare jongeren.

spacer.png
niet-rennen-maar-plannen.png

Niet rennen maar plannen

Psycho-educatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel waarin verschillende thema’s aan bod komen, zoals beperkte belastbaarheid, snelheid van informatieverwerking, geheugen en uitvoerende functies.

Meer informatie

spacer.png
oudertraining.png

Oudertraining BPTG

Programma voor ouders van kinderen met gedragsproblemen (ADHD, ASS en ODD) waarin ze leren hoe ze driftbuien, ongehoorzaamheid en ander lastig gedrag bij hun kind kunnen verminderen en hoe ze hun eigen stress verminderen.

spacer.png
straatwijzer.png

Straatwijzer

Psycho-educatieprogramma voor jongeren met een LVB en hun ouders over het hebben van een licht verstandelijke beperking. Het programma bestaat uit diverse onderdelen als metingen, filmpjes, animaties, spelletjes en opdrachten.

spacer.png
smaakk.png

Smaakk!

Programma gericht op de behandeling van jonge vrouwen tussen de 14 en 23 jaar met een eetstoornis. Naast een algemeen programma kunnen accenten aangegeven worden voor specifieke stoornissen zoals boulimia, anorexia of een eetbui-stoornis.

spacer.png
soe.png

Surfen op emoties

DGT-J-Vaardigheidstraining voor jongeren van 12-21 jaar. De cliënt leert om weer grip te krijgen op zichzelf. Je leert over emoties, hoe hier beter mee om te gaan en hoe je op een goede manier voor jezelf opkomt.

spacer.png
tics.png

Tics

Psycho-educatie programma voor kinderen t/m 12 jaar met een tic-stoornis waarin door middel van video's, interactieve oefeningen en animaties wordt uitgelegd wat tics zijn en hoe deze het leven beïnvloeden.

spacer.png
tom-training.png

ToM e-training

Blended behandeling voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Met de ToM-e training leren kinderen op een leuke en interactieve manier hun sociale gedrag te verbeteren.

spacer.png
vevo.png

Verwerken en versterken

Programma voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar in Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie (TF- CBT) met als doel het verminderen van posttraumatische stressklachten.

spacer.png
mirro.png

Mirro modules

Modules voor rouwverwerking, relatieproblemen, depressie en nog veel meer. In te zetten vanuit de hulpmiddelen bibliotheek van Jouw Omgeving.

Bekijk het aanbod

spacer.png
therapieland.png

Therapieland modules

Modules en programma's ontwikkeld door psychologen en ervaringsdeskundigen, in te zetten vanuit de hulpmiddelen bibliotheek van Jouw Omgeving.

Bekijk het aanbod

spacer.png