Zorginhoudelijke modules

Alle onderstaande modules zijn vanuit Jouw Omgeving te volgen en inzetbaar tijdens de behandeling.

eigen-programma.png

Module op maat?

Met onze flexibele editor helpen we je graag om werkvormen en protocollen om te zetten in gebruiksvriendelijke en toegankelijke online modules. Neem contact op voor de mogelijkheden.

spacer.png
Wat is slapen?

Wat is slapen?

Slapen is heel belangrijk! Maar een goede nachtrust is helaas niet voor iedereen vanzelfsprekend. In deze module geven we uitleg over slapen: wat is het precies, waarom doen we het en wat gebeurt er als je niet goed slaapt? Ook zoom je in op je eigen situatie.

spacer.png
To-Drink-or-Not-to-Drink

To drink or not to drink?

Alcohol, iedereen komt er op een gegeven moment mee in aanraking. Vaak thuis of via vrienden, maar ook via tv, reclame en in de supermarkt. Heb jij al wel eens alcohol gedronken?

spacer.png
Mijn zelfbeeld

Mijn zelfbeeld

In deze module leer wat ‘je zelfbeeld’ is, hoe het ontstaat en dat je je zelfbeeld blijft ontwikkelen. Ook leer je je sterke kanten kennen en maak je kennis met een aantal tips & tricks om aan een positief zelfbeeld te werken.

spacer.png
Je Leven op z'n Kop

Je Leven op z'n Kop

Iedereen maakt wel eens iets mee dat heel heftig is. Het is heel normaal dat je niet lekker in je vel zit, maar het is wel belangrijk dat je jezelf een beetje in de gaten houdt, goed voor jezelf zorgt en zo nu en dan iets leuks blijft doen. Deze module wordt klaargezet om je daar een beetje bij te helpen.

spacer.png
Denken, voelen en doen

Denken, voelen en doen

Heb jij ook wel eens van die nare, vervelende gedachten? Bijvoorbeeld ‘ik ben niets waard’ of ‘het leven is stom’? Dit soort gedachten zorgen ervoor dat je je rot voelt. Heel logisch ook, maar wel vervelend. Je gedachten, gevoelens en gedrag heel nauw met elkaar samenhangen. In deze module leggen we je uit hoe dit precies zit.

spacer.png
Relaties&Seks

My life: Relaties & seks

Als jongvolwassene gaan romantische relaties en seks vaak een steeds grotere rol innemen in je leven. Dit brengt de nodige vragen met zich mee. In deze module gaan we daarom in op de thema’s relaties en seks.

spacer.png
Vrienden

My life: Vrienden

Vrienden zijn belangrijk voor ons. Met vrienden kun je kletsen, leuke dingen doen, sporten en lachen. Daarnaast kun je ook op hen rekenen als je steun nodig hebt. Maar hoe maak je eigenlijk vrienden? En wat als je (bijna) geen vrienden hebt? Of de ‘verkeerde’? In deze module gaan we daarom in op het thema vriendschap.

spacer.png
LekkerInJeVel

Lekker in je vel

Deze module helpt de cliënt om de positieve dingen in het leven op te merken en te waarderen. Ook gaat de cliënt aan de slag met het oppakken van leuke activiteiten. Stap voor stap werk je aan sombere gedachten, zodat je straks weer lekker in je vel zit.

spacer.png
RN-2022-03-IMG-9

Wat is depressie?

In deze module leert de cliënt meer over een depressie. Wat is depressie? Waar komen sombere gevoelens vandaan? Waarom verdwijnen ze niet? En welke gevolgen heeft een depressie voor het dagelijks leven? 

spacer.png
RN-2022-03-IMG-8

Hoe overleef ik mijn gevoelens?

In deze module leert de cliënt meer over de eigen gevoelens en hoe ze daar het beste mee om kunnen gaan.

spacer.png
Psycho-educatie PTSS

Psycho-educatie PTSS

In deze module leer je meer over wat PTSS is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met PTSS om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
Psycho-educatie NARCISME

Psycho-educatie Narcisme

In deze module leer je meer over wat een narcistische persoonlijkheidsstoornis is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met een narcistische persoonlijkheidsstoornis om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
Psycho-educatie Depressie

Psycho-educatie Depressie

In deze module leer je meer over wat een depressie is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met een depressie om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
Psycho-educatie Autisme

Psycho-educatie Autisme

In deze module leer je meer over wat autisme is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met autisme om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
Psycho-educatie ASP

Psycho-educatie ASP

In deze module leer je meer over wat een antisociale persoonlijkheidsstoornis is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met een antisociale persoonlijkheidsstoornis om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
Psycho-educatie ADHD

Psycho-educatie ADHD

In deze module leer je meer over wat ADHD is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met ADHD om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
Psycho-educatie Borderline

Psycho-educatie Borderline

In deze module leer je meer over wat een borderline persoonlijkheidsstoornis is, hoe het ontstaat en wat je kan helpen om met een borderline persoonlijkheidsstoornis om te gaan aan de hand van teksten, filmpjes en opdrachten.

spacer.png
JeAngstdeBaas.png

Je Angst de Baas

De cliënt krijgt uitleg over wat angst is en wat het met hem/haar kan doen. Ook krijgt de cliënt tips, uitleg en opdrachten over hoe hij/zij om kan gaan met angst en gaat de cliënt stap voor stap oefenen met situaties die hij/zij spannend vindt. 

spacer.png
Mijn emoties & ik.png

Mijn emoties & ik

Emoties kunnen best heftig of pijnlijk zijn. Het kan soms voelen alsof je emoties de baas over je zijn. Het zou fijn zijn om meer grip op je emoties te krijgen. Het voelen van emoties is heel erg nuttig en belangrijk! Wel is het handig als je weet hoe je met wisselende en heftige emoties om kunt gaan. In deze module leer je hier meer over.

spacer.png
Actiever worden.png

Actiever worden

Nu je niet lekker in je vel zit doe je waarschijnlijk minder. Dat is logisch, maar uiteindelijk voel je je vaak alleen maar vervelender. Door er op uit te gaan en dingen te doen die jij vroeger leuk vond, vergroot je de kans dat je iets leuks meemaakt. Dit kan je helpen om je beter te voelen, al is het maar voor even!

spacer.png
Gedachten uitdagen.png

Gedachten uitdagen

We gaan er vaak automatisch van uit dat wat we denken ook écht zo is. Maar veel gedachten zijn helemaal niet waar! In deze module leer je eerst gedachten die niet kloppen te herkennen. Vervolgens leer je om op een andere manier naar je gedachten te kijken, zodat jij een beter gevoel krijgt.

spacer.png
Piekeren.png

Piekeren

Iedereen maakt zich wel eens zorgen. Dit is heel normaal. Maar lukt het je niet om de zorgen uit je hoofd te zetten? Dan ben je aan het piekeren. In deze module leer je meer over piekeren. Wat is piekeren eigenlijk precies? Wat zijn de gevolgen en hoe kan je ermee omgaan?

spacer.png
Mijn kind heeft ADHD.png

Mijn kind heeft ADHD

In de eerste periode na het horen van de diagnose, stapelen vragen bij ouders zich vaak in hoog tempo op. Wat is ADHD precies? Wat betekent dit voor mijn kind? Wat betekent dit voor mij en het gezin? Wat kan ik doen voor mijn kind? De module geeft antwoord op deze vragen.

spacer.png
Ik heb ADHD.png

Ik heb ADHD

De cliënt gaat in dit programma mee op reis met Piraat Sem, op zoek naar zijn schatkist. Ze leren wat ADHD is en wat dat voor ze betekent. 

spacer.png
Mijn kind heeft Autisme.png

Mijn kind heeft autisme

In de eerste periode na het horen van de diagnose autisme, stapelen de vragen bij ouders zich vaak in hoog tempo op. Wat is autisme precies? Wat betekent dit voor mijn kind? Wat betekent dit voor mij en het gezin? Wat kan ik doen voor mijn kind? De module geeft antwoord op deze vragen.

spacer.png
Ik heb autisme.png

Ik heb Autisme

De cliënt gaat in dit programma mee op reis met Astronaut Chris, op zoek naar de maan. Ze leren wat autisme is en wat dat voor ze betekent. 

spacer.png
WWJK.png

Weet wat je kan

Weet wat je kan biedt een methode om met de cliënt en zijn naasten het gesprek aan te gaan over de beperking, hen te informeren en te adviseren.

spacer.png
adsmdg.png

Aan de slag met druk gedrag

Zelfhulp oudertraining voor ouders van kinderen (4 tot en met 12 jaar) die thuis regelmatig druk en opstandig gedrag laten zien en waarvoor ouders wel wat handvatten kunnen gebruiken.

spacer.png
bemoeipraat.png

Bemoeipraat

Hulpmiddel voor mensen met (L)VB en hun begeleider om in gesprek te gaan over bemoeizorg. Het helpt met nadenken over wanneer er sprake is van bemoeizorg en helpt begeleiders om bewust, zorgvuldig en terughoudend om te gaan met bemoeizorg

spacer.png
dappere-kat.png

Dappere Kat

Programma gericht op behandeling van kinderen en jongeren met angstklachten. Het is een behandeling gebaseerd op cognitieve gedragstherapie (CGT), waarbij het de jongeren helpt om weer grip op hun gedachten en hun gevoel te krijgen.

Meer informatie

spacer.png
doepressie.png

Doepressie

Programma gericht op de behandeling van jongeren van 14 tot 23 jaar die zich erg somber voelen of depressief zijn. Met het programma leer je grip te krijgen op je stemming.

Meer informatie

spacer.png
ibs.png

Ik ben speciaal

Psycho-educatie voor kinderen en jongeren (10 tot 16 jaar) met autisme. Doel is dat de jongere leert dat autisme één van de vele eigenschappen is die hem of haar tot een unieke en speciale persoon maakt.

spacer.png
lief-lijf-en-leven.png

Lief, lijf & leven

In het voorlichtingsprogramma ‘Lief, Lijf & Leven’ worden op een heel gestructureerde manier vele facetten van de seksuele ontwikkeling belicht. Lief, Lijf en Leven is speciaal bedoeld voor kwetsbare jongeren.

spacer.png
niet-rennen-maar-plannen.png

Niet rennen maar plannen

Psycho-educatie voor mensen met niet-aangeboren hersenletsel waarin verschillende thema’s aan bod komen, zoals beperkte belastbaarheid, snelheid van informatieverwerking, geheugen en uitvoerende functies.

Meer informatie

spacer.png
oudertraining.png

Oudertraining BPTG

Programma voor ouders van kinderen met gedragsproblemen (ADHD, ASS en ODD) waarin ze leren hoe ze driftbuien, ongehoorzaamheid en ander lastig gedrag bij hun kind kunnen verminderen en hoe ze hun eigen stress verminderen.

Meer informatie

spacer.png
straatwijzer.png

Straatwijzer

Psycho-educatieprogramma voor jongeren met een LVB en hun ouders over het hebben van een licht verstandelijke beperking. Het programma bestaat uit diverse onderdelen als metingen, filmpjes, animaties, spelletjes en opdrachten.

spacer.png
smaakk.png

Smaakk!

Programma gericht op de behandeling van jonge vrouwen tussen de 14 en 23 jaar met een eetstoornis. Naast een algemeen programma kunnen accenten aangegeven worden voor specifieke stoornissen zoals boulimia, anorexia of een eetbui-stoornis.

Meer informatie

spacer.png
soe.png

Surfen op emoties

DGT-J-Vaardigheidstraining voor jongeren van 12-21 jaar. De cliënt leert om weer grip te krijgen op zichzelf. Je leert over emoties, hoe hier beter mee om te gaan en hoe je op een goede manier voor jezelf opkomt.

Meer informatie

spacer.png
tics.png

Tics

Psycho-educatie programma voor kinderen t/m 12 jaar met een tic-stoornis waarin door middel van video's, interactieve oefeningen en animaties wordt uitgelegd wat tics zijn en hoe deze het leven beïnvloeden.

spacer.png
tom-training.png

ToM e-training

Blended behandeling voor kinderen met een autisme spectrum stoornis. Met de ToM-e training leren kinderen op een leuke en interactieve manier hun sociale gedrag te verbeteren.

spacer.png
vevo.png

Verwerken en versterken

Programma voor kinderen en jongeren van 8 tot 18 jaar in Traumagerichte Cognitieve Gedragstherapie (TF- CBT) met als doel het verminderen van posttraumatische stressklachten.

spacer.png
mirro.png

Mirro modules

Modules voor rouwverwerking, relatieproblemen, depressie en nog veel meer. In te zetten vanuit de hulpmiddelen bibliotheek van Jouw Omgeving.

Bekijk het aanbod

spacer.png
therapieland.png

Therapieland modules

Modules en programma's ontwikkeld door psychologen en ervaringsdeskundigen, in te zetten vanuit de hulpmiddelen bibliotheek van Jouw Omgeving.

Bekijk het aanbod

spacer.png